25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

6. mesto na največjem evropskem turnirju!

02.06.2016

Izjemen uspeh članske ekipe na močnem turnirju v Nemčiji v konkurenci 48 ekip.

 

V petek, 27.05.2016, se je članska ekipa odpravila na dolgo pot proti Walldorfu pri Frankfurtu, kjer je sodelovala na največjem evropskem Flag football turnirju, Big Bowlu.

bigbowl4

Pred Allianz Areno.

 

Kljub temu, da je bil to prvi mednarodni turnir, ki smo se ga udeležili, smo potihem ciljali na uvrstitev med zaključnih 16. Tudi dejstvo, da smo bili postavljeni v dokaj težko skupino z nizozemsko reprezentanco in lani 4. uvrščeno ekipo Lalo, nas ni preveč obremenjevalo.

 

Prva tekma sobotnega dne je bila proti nemški ekipi Maichingen Mustangs. Začetek je bil vrhunski, saj smo že s prvo podajo uspeli priti pred nasprotnikovo končno cono. Tako napad kot obramba sta odlično odigrala tekmo in privedla do zmage 27:14.

 

Tudi druga tekma je bila lahka, saj smo nizozemsko ekipo Barbarians premagali s 33:0.

 

Tretja tekma je bila odločilnega pomena, saj smo igrali proti Lalo Greyhounds. Odlična nemška ekipa je na lanskem Bigbowlu osvojila odlično 4. mesto. Nasprotnik nas je ves čas rezultatsko spremljal, vse do izjemne akcije, ko smo v zadnjem poskusu uspeli pridobiti 30 jardov ter tako prišli pred njihovo končno cone. Ta akcija je prelomila tekmo, saj je bila izguba upanja pri njih očitna. Tekmo smo nato mirno privedli h koncu in zmagali z rezultatom 27:6, s to zmago pa smo si praktično že zagotovili nastop med zaključnih 16.

 

Naslednja tekma proti nizozemski reprezentanci Dutch Lions je odločala o 1. mestu v skupini. Očitno je bilo podcenjevanje z njihove strani, saj se pred tekmo sploh niso ogrevali. Kmalu jim je bilo žal, ko smo v prvi akciji tekme z dolgo podajo uspeli doseči touchdown. Ko so videli, da se ne bomo zlahka predali, so začeli z grobo igro. Po težki tekmi je bil končni rezultat 13:13, kar je pomenilo, da smo zaradi slabše točkovne razlike zasedali 2. mesto v skupini.

bigbowl3

Knights : Dutch Lions

 

V upanju na pridobitev 1. mesta v skupini, smo v zadnjo tekmo proti angleški ekipi Coventry Cougars stopili z namenom doseči čimveč točk. Plan nam je uničilo vreme, saj je že pred začetkom tekme začelo deževati. Ker igra po zraku ni bila več mogoča, smo se osredotočili na tek. Tekmo smo zmagali z rezultatom 26:6, slab priokus tekmi pa je pustila ponovna poškodba našega centra, ki je s ponovnim izpahom rame zaključil letošnjo sezono.

 

Med večernim spremljanjem finala Lige Prvakov pa nas je razveselila novica, da so se zadnji trije krogi, ki so odpadli zaradi slabega vremena, upoštevali z rezultatom 0:0. Ker bi eno izmed teh tekem morala igrati tudi nizozemska reprezentanca, je to pomenilo da smo zasedli 1. mesto v skupini D.

 

Zmaga v skupini je pomenila, da se v osmini finala srečamo z drugouvrščenim iz skupine H, to so bili Kirkcaldy Bulls iz Škotske. Tekmo smo na naše veselje lahko mirno kontrolirali in na koncu zmagali z nekaj touchdowni razlike. Z zmago smo se tako uvrstili med najboljših 8 na turnirju.

 

V četrtfinalu pa nas je čakal naš najtežji nasprotnik na celotnem turnirju, to so bili eventuelni zmagovalci turnirja, ameriška ekipa Massflag Allstars. Tekma je bila zelo hitro odločena, saj so američani z lahkoto dosegali touchdowne, v obrambi pa so izkoriščali vsako našo napako. Bili so boljši v vseh pogledih, ter nas na koncu premagali s kar veliko razliko.

13310577_1005320519516991_333667716148358596_n

Knights : Massflag Allstars

 

Po izpadu iz tekmovanja za naslov, smo se v naslednji tekmi borili za uvrstitev v tekmo za 5. ali za 7. mesto. Naš nasprotnik je bil nemška ekipa Kelkheim Lizzards, ki je lani osvojila odlično 2. mesto. Tudi ta tekma je bila dokaj hitro odločena, a tokrat v našo korist. Napad je hitro dosegal touchdowne, nasprotnik pa ni imel rešitve za našo obrambo. Že na polčasu se je nasprotnik predal in v igro poslal rezervne igralce, tako da se je tekma mirno končala z visoko razliko v našo korist.

bigbowl2

Knights : Kelkheim Lizzards

 

Naša zadnja tekma turnirja je bila tekma za 5. mesto. Pomerili smo se proti ameriški ekipi NP Flag Football. Tekma je bila ves čas napeta, saj se je vodstvo menjalo iz napada v napad. Nažalost je bila nasprotna ekipa bolj zbrana v zaključku tekme, ter na koncu zmagala le za 4 točke. Poraz je pomenil končno 6. mesto.

 

Končno 6. mesto na turnirju z 48 ekipami je neverjeten uspeh.
Dejstvo, da so bile pred nami le 3 ameriške ekipe (ekipa London Ex Pads je bila sestavljena večinoma iz američanov) ter 2 danske ekipe pa nas postavlja v sam vrh evropskega Flag footballa.

bigbowl6

 

 

Radi bi se zahvalili Avtoprevozništvu Aleš Majde s.p. ter Mestni Občini Novo mesto za pomoč pri udejstvovanju na turnirju.

 

Končna lestvica ekip:
1 Massflag Allstars
2 Copenhagen Fusion
3 Allerod Armadillos
4 London Ex Pads
5 NP Flag Football
6 Novo mesto Knights
7 Kelkheim Lizzards
8 The Spaniards
9 Domzale Tigers
10 London Rebels
11 Team Slovenia
12 Chieftains
13 Kirkaldy Bulls
14 Uni Würzburg
15 Buttonhooker
16 Dutch Lions
17 Moscow Tough Nuts
18 Atlantic Devils
19 Victoria Park Panthers
20 Maichingen Mustangs
21 Panthera Leo
22 Zugvögel
23 Wolfpack
24 Dortmund Devils
25 Zyuzino Zombies
26 Nürnberg Rams
27 Munich Spatzen
28 UDO’s
29 Lalo Greyhounds
30 ZHS München
31 Walldorf Wanderers
32 Steinfire
33 Duisburg Dockers
34 Ilmenau Ilmroosters
35 Vienna Sentinels
36 Mainz Legionaries
37 Sentiflags
38 Copenhagen Tomahawks
39 Purple Flags
40 Magdeburg G.o.H.
41 Wiesbaden Phantoms
42 Pink Bulls
43 Barbarians
44 Den Haag Heynas
45 Couventry Cougars
45 NuOla Waves
47 Badener Greifs
48 Weinheim Longhorns