25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Junior Beast Bowl prinesel nove uspehe

09.02.2016

Pretekla nedelja, 7. 2. 2016, je bila pomemben dan za ameriški nogomet v Sloveniji. Takrat smo se namreč velikoštevilčni publiki, ki se je zbrala na tribunah Športne dvorane vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani, predstavile 4 ekipe s svojimi mladinskimi selekcijami. Turnir, ki ga je organizirala ekipa Mustangs Ljubljana, naj bi služil kot nekakšen uvod v napovedano državno prvenstvo za mladinske selekcije Flag Footballa v Sloveniji.

 

Knightsi smo se na turnirju predstavili s selekcijama U11 in U13, ki sta navdušili številne novomeške navijače, med katerimi je bilo poleg družinskih članov igralcev moč zaslediti tudi kar nekaj igralcev naše članske ekipe.

 

Ekipa U13 je imela to čast, da je z uvodno tekmo otvorila turnir, in sicer proti ekipi iz Rodice, Rodica Lions. Na začetku tekme je kazalo na podoben scenarij s tekme, ki se je odvijala jeseni na HNT Bowlu, ko smo isto ekipo odpravili z visoko zmago. Toda temu ni bilo tako. V samem štartu srečanja smo sicer res hitro povedli s 13:0, vendar se Levi niso pustili zmesti in še pred koncem prvega polčasa našo prednost zmanjšali na zgolj točko zaostanka, in tako se je prvi del tekme končal z rezultatom 13:12 v našo korist. Drugi polčas pa je bil predvsem v znamenju obrambe. Naš napad ni več tekel tako gladko, kot bi moral, in prisiljeni smo se bili braniti. Lionsi so pritiskali na vse moči in nekajkrat prišli celo na par jardov oddaljenosti od naše končne cone. Toda vedno znova je obramba zdržala in nasprotniku ni pustila novih točk. Na koncu je U13 ekipa prišla do težko priborjene zmage z rezultatom iz prvega polčasa 13:12, kar je pomenilo, da smo se uvrstili v finale turnirja.

1

(Foto: Andrej Kuhelj)

2

(Foto: Andrej Kuhelj)

 

Sledilo je nekaj vmesnih tekem ostalih ekip, nakar so na vrsto prišli naši najmlajši, igralci U11. Pomerili so se proti ekipi Domžale Tigers, ki so bili v primerjavi z našimi igralci veliko izkušenejši in predvsem številčnejši. Toda kljub temu se vseh pet fantov, ki skupaj po številu za las tvorijo ekipo Flag Footballa, kljub nervozi in nagajanju treme ni predalo. Prikazali so borbeno in za svoja leta zelo zrelo igro ter do konca tekme nasprotniku brez strahu zrli v oči in ga gnali do konca. Na koncu nam je žal zmanjkalo nekaj športne sreče, saj smo tekmo izgubili z 12:6, torej le za en touchdown. Vseeno pa so si fantje prislužili bučen aplavz navijačev, saj so poraz sprejeli kot pravi športniki; z dvignjenimi glavami.

3

(Foto: Andrej Kuhelj)

4

(Foto: Andrej Kuhelj)

 

Na tekmi med Tigers U13 in Mustangs U13 so kot zmagovalci igrišče zapustili prav slednji. S tem so se bili Tigersi skupaj z Lionsi primorani boriti za tretje mesto. Lionsi so uspeli premagati Domžalčane in tako zaključili turnir na tretjem mestu.

 

Čisto na koncu tega športnega dneva pa je nastopilo finale U13 ekip. Udarili sta se ekipi Ljubljana Mustangs in mi, OMP Knights.

Potem, ko je bil neuspešen že naš prvi napad, so to odlično izkoristili Mustangi in prevzeli vodstvo s 6:0. Toda naši mladi Vitezi se niso zmedli in v zelo kratkem času rezultat poravnali na 6:6.

V nadaljevanju so Mustangi pokazali odlično pripravljenost in na krilih svojih navijačev prišli do precej visoke prednosti z 20:6. Knightse je čakala izjemno težka naloga, toda kljub očitni živčnosti, so po prestreženi podaji v obrambi, ki je vodila do touchdowna in konverzije poskusa za dodatno točko, prišli do zaostanka z 20:13. Za izenačenje so potrebovali le touchdown in še en uspel poskus za dodatno točko.

Obramba je prva dva napada nasprotnikov uspešno zaustavila, toda v tretjem poskusu je tekaču Mustangov uspelo pobegniti obrambi, ki ga je zaustavila le nekaj jardov pred končno cono. Tako so imeli Mustangi nove štiri poskuse iz zelo kratke razdalje, položaj za nas pa se je zdel zelo zaskrbljujoč. Toda po zaslugi blitzerja, ki je nasprotnega podajalca uspel potisniti še nekaj jardov nazaj, in čvrsti obrambi, ki je zaustavila vse podaje, smo pičlih sedem sekund do konca dobili nov napad. V prvem poskusu je tekač pridobil nekaj jardov, vendar smo nato za zadnji poskus imeli na voljo le 2 sekundi. Primorani smo bili igrati na vse ali nič, napotki trenerja pa so bili jasni: na obeh krilih se podamo do končne cone, kamor bo šla podaja in upamo na ulovljeno žogo. Toda športna sreča ni bila na naši strani in žogo je ujel nasprotnik, ki je uspešno pritekel do konca igrišča in dosegel touchdown, tako pa so Ljubljančani zmagali z 26:13.

 

S tem je bila znana končna uvrstitev ekip U13:
1. mesto: Ljubljana Mustangs
2. mesto: OMP Knights
3. mesto: Rodica Lions
4. mesto: Domžale Tigers

 

Vmes je žal odpadla tekma U11 igralcev, za kar pa se bodo organizatorji oddolžili tako, da bo tekma odigrana v Novem mestu in s tem našim fantom dali možnost zaigrati na domačem terenu. Zato že zdaj sporočamo, da v kratkem sledi srečanje med OMP Knights U11 in Ljubljana Mustangs U11, na katero ste vljudno vabljeni. Več informacij bo na voljo, ko bo znan datum srečanja.

 

Za konec se zahvaljujemo vsem navijačem, bili ste izjemni. Pokazali ste, da nam stojite ob strani tako ob zmagi kot tudi ob porazu, kar je za športnika zlata vredno. Čestitke tudi Mustangom za organizacijo turnirja in vsem sodnikom, ki so si vzeli čas na to nedeljsko popoldne. U13 ekipa je imela to čast, da je kot prva izmed ekip mladinskega pogona OMP Knights prejela pokal za odlično drugo mesto. Vsi igralci, tako U13 kot tudi U11, pa so prejeli posebno diplomo, ki jim bo ostala v spominu kot prvo priznanje v vlogi igralcev Flag Footballa. Trenerja, Tilen Matkovič in Anže Kukenberger, sta izjemno ponosna na dosežke mladih fantov in napovedujeta trd boj za naslov prvaka na prihajajočem državnem prvenstvu.

6

(Foto: Andrej Kuhelj)

Ogledate si lahko tudi poročilo RTV SLO, ki so za svojo športno oddajo pripravili kratek prispevek o Junior Beast Bowlu.Tudi Dušan Kosić s sinom Majem spremljal Super Bowl

 

Želimo si, da bi vas tudi v prihodnje naši uspehi navduševali, do takrat pa lep pozdrav.