25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Novo mesto Knights

27.01.2015

Novo mesto Knights smo novomeška Flag Football ekipa, ki smo svoj prvi uradni trening opravili v nedeljo, 13.4.2014. Na ta dan, so v Novo mesto pripotovali trenerji in igralci iz treh slovenskih ekip (Domžale Tigers, Ljubljana Silverhawks in Kranj Alp Devils), z namenom, da navdušijo čim več ljudi za igranje ameriškega nogometa tudi v Novem mestu.

Odziv je bil, glede na to, da je to v Sloveniji precej nepoznan šport, zelo dober. Že čez samo 2 tedna smo se združili fantje, ki nas je šport navdušil, in formirali jedro ekipe. Zahvaljujoč se dobri organizaciji, medsebojni pomoči in predvsem močni volji, se je ekipa, ki je po dobrih treh tednih štela že 12 članov, začela redno videvati na treningih.

Danes ekipo sestavlja 15 fantov, ki treniramo večkrat tedensko. 

V svojem kratkem delovanju smo si že uspeli priigrati spoštovanje pri ostalih ekipah, saj smo nanizali že kar nekaj uspehov. Glavni pokazatelj naše zagnanosti, nadarjenosti in predvsem delavnosti pa je naslov državnega prvaka, ki smo ga osvojili 5. 10. 2014 v Radomljah.

V prihodnosti se nam je cilj razviti do te mere, da bo klub lahko konkuriral nekaterim uspešnejšim klubom iz drugih športov v Novem mestu. V naš šport si želimo vključiti tudi mlade, saj je Flag Football idealen za razvoj motorike in psihe otrok. Pri doseganju naših ciljev se zanašamo na podporo naših pristašev in ljubiteljev ameriškega nogometa.