25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Odlično vzdušje na Portovalu

21.04.2016

V nedeljo, 17. 4. 2016, se je v Novem mestu, natančneje na Portovalu, odvijal 2. krog državnega prvenstva v Flag Footballu. Turnir smo ob 9.00 uri otvorili s prijateljsko tekmo u11 (mlajših od 11 let) selekcij naših Knightsev in ljubljanskih Mustangov, ki pa je bila hkrati tudi prvi medsebojni obračun teh dveh ekip. Po končani tekmi se je ob 10.00 začel turnir članskega državnega prvenstva na katerem je bilo odigranih 11 tekem, Knightsi pa smo turnir zaključili z dvema zmagama in enim porazom.

 

U11 selekcija otvorila turnir

Kot že rečeno, so se pred začetkom članskega turnirja na igrišču predstavili igralci do 11 let iz ekip Ljubljana Mustangs in OMP Knights. Oboji so se na tekmi izkazali, z videnim pa so bili zadovoljni tudi navijači in trenerji. Mladi Vitezi so po izgubljenem coin tossu na začetku srečanja postavili obrambo, ki je v prvem polčasu nasprotnika do svoje končne cone spustila le enkrat. Toda napadu v prvem delu tekme ni šlo ravno najbolje in mu do konca prvega polčasa ni uspelo doseči točk, zato so se morali Knightsi na odmor podati z zaostankom 0 : 6. V drugem polčasu sta se ekipi nekajkrat zamenjali v napadu in obrambi, približno dve minuti do konca tekme pa je Vitezom le uspelo izenačiti rezultat na 6 : 6. Vendar čeprav je bil nasprotnik skozi celotno tekmo povsem enakovreden našim fantom, je imel tokrat nekoliko več sreče in manj kot pol minute do konca srečanja dosegel še en TD (»touchdown«). Knightsem potem ni uspelo uspešno izvesti napada, tekma pa se je končala z rezultatom 12 : 6 v prid Mustangov.

Naši fantje so športno prenesli poraz in nasprotniku čestitali za zmago. OMP Knights smo ponosni na njih in veseli, da predstavljajo našo prihodnost.

turnir11

turnir10

 

Prekinjen niz neporaženosti

Svojo prvo letošnjo domačo tekmo je članska ekipa odigrala proti ekipi iz Slovenske Bistrice, Werewolvesom. V tekmo smo šli samozavestno, saj smo proti njim v preteklosti vselej zmagovali in tudi tokrat ni bilo drugače. Nasprotnika smo že kmalu po začetku srečanja rezultatsko nadzirali,  dovolili pa le en TD. Tekmo smo dobili z rezultatom 53 : 6.

 

turnir12

 

Imeli smo tekmo premora, potem pa nas je že čakal obračun z novinci v prvenstvu, Kočevje Wild Hogs. Sicer do nedeljske tekme v tem tekmovanju s Kočevci še nismo igrali, vendar smo se z njimi v preteklosti že pomerili, in sicer na prijateljskem turnirju v Kočevju lani. Zato smo približno vedeli, kaj pričakovati od nasprotnika, temu primerno pa smo se nanj tudi pripravili. Srečanje smo začeli v obrambi in Hogse že v njihovem prvem napadu zaustavili. Napad je nato v le treh poskusih dosegel TD in bil uspešen tudi v poskusu za dodatno točko. Od tod naprej je tekma potekala gladko v naš prid s končnim rezultatom 52 : 18.

 

turnir13

 

Takoj po tekmi s Kočevjem nas je čakal dvoboj dneva – Domžale Tigers vs. OMP Knights. Že pred tekmo je bilo v zraku čutiti napetost, to pa so občutili tudi navijači, ki so lepo zapolnili tribuno ob igrišču in s svojim navijanjem igralcem na igrišču vlivali samozavesti. Nasprotnik je tudi tokrat za našo ekipo predstavljal velik izziv. Le nekaj akcij je bilo potrebnih, in že je bilo razvidno, da bo tekma vnovič zelo razburljiva. Tigri so nastopili nekoliko odločneje in kmalu povedli, z dobro igro v obrambi pa so nas prisilili v napake v napadu. Čeprav smo tudi mi kmalu dosegli svoje prve točke, smo se na polčas podali z zaostankom. V drugem polčasu nas je čakala težka naloga, da rezultat spreobrnemo. Toda napadu tudi v drugem delu ni steklo, prav tako pa si je nekaj napak dovolila obramba, kar je privedlo do tega, da so nam Tigri prelahko pobegnili. Po dolgem nizu neporaženosti smo tako morali nasprotniku priznati premoč. Domžale Tigers so tokrat pokazali kanček več pripravljenosti in nas premagali z rezultatom 27 : 19.

 

turnir14

 

S petimi zmagami in enim porazom tako Knightsi trenutno zasedamo drugo mesto na lestvici ekip v državnem prvenstvu, zaostajamo le za Domžale Tigers.

 

turnir15

 

Podpora tudi tokrat izjemna

Enako kot lani ste zvesti privrženci tudi letos dobro napolnili tribune in nas glasno spodbujali. Zato se vam iskreno zahvaljujemo, saj nam s svojo prisotnostjo in svojim navijanjem dajete namen in razlog za borbo, prav tako pa je ob vednosti, da nam hrbet krijejo zagreti pristaši, nekoliko manj boleč tudi vsak poraz. Za vas se bomo še naprej trudili in pridno trenirali.

 

turnir16

 

Hvala tudi vsem sponzorjem – OMP, Kavarna Atmosfera in Pogrebna služba Novak Sašo – da nam s svojo pomočjo omogočate naše delo in nam zagotavljate napredek. Prav tako hvala Agenciji za šport Novo mesto omogočitev organizije turnirja na Stadionu Portoval, Intersparu Novo mesto za pripravo sendvičev za igralce na turnirju, ter Davidovemu Hramu za preskrbo vode.

 

Vsi rezultati:

Ajdovščina Gladiators 14:48 Domžale Tigers
Kočevje Wild Hogs 32:6 Slovenska Bistrica Werewolves

Slovenska Bistrica Werewolves 6:53 OMP Knights
Ljubljana Killer Bees 61:33 Bjelovar Greenhorns

Domžale Tigers 40:6 Ljubljana Killer Bees
Ajdovščina Gladiators 39:33 Bjelovar Greenhorns

Kočevje Wild Hogs 18:52 OMP Knights
Ajdovščina Gladiators 34:13 Slovenska Bistrica Werewolves

Domžale Tigers 27:19 OMP Knights
Slovenska Bistrica Werewolves 27:42 Ljubljana Killer Bees

Kočevje Wild Hogs 21:51 Bjelovar Greenhorns