25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Pregled jesenskega dela sezone

21.11.2016

TURNIRSKA SEZONA ZA ČLANE

Ob koncu avgusta je drugo leto zapored v Kočevju potekal  turnir v Flag Footballu,  Bear Bowl II. Potem, ko se je lanskega turnirja naša ekipa udeležila v dveh različnih postavah in osvojili 1. mesto z reprezentanco Slovenije, ter 4. mesto kot ekipa Knights, se je lahko letos turnirja udeležila v popolni postavi. Pod pojmom »popolna postava« je mišljeno 6 igralcev, saj je dopustniško obdobje pustilo svoj davek glede razpoložljivosti igralcev. Število igralcev pa ni predstavljalo večje ovire, saj so na turnirju vseeno osvojili 1. mesto. Za najkoristnejšega igralca turnirja (MVP) pa je bil izbran naš Jure Gerdenc.

 

Septembra je v Ajdovščini potekal še turnir Burja Bowl, kjer so prav tako osvojili 1. mesto. Za MVP-ja turnirja pa je bil tokrat izbran Tadej Travnikar.

 

Ker člani stremijo k uspehom tudi izven meja Slovenije, so se sredi oktobra udeležili enega izmed večjih mednarodnih turnirjev. To je Hallowien Bowl, ki je 15. in 16.10. potekal v avstrijskem glavnem mestu Dunaj. Na turnirju je poleg 32 članskih ekip v mladinskih kategorijah sodelovalo še okoli 15 mladinskih ekip. Po napornih dveh tekmovalnih dnevih in osmih zmagah, so naši člani na koncu nesrečno izgubili v finalu turnirja, ter tako zasedli odlično 2. mesto.

 

turnirjiweb

(zgoraj Bear Bowl II in Burja Bowl, spodaj Hallowien Bowl XII)

 

Za konec tekmovalnega leta 2016 se je na povabilo nove hrvaške ekipe Karlovac Dukes v Novem mestu organiziral še mini prijateljski turnir, ki se ga je udeležila tudi ekipa Ljubljana KillerBees. Tekme so se odigrale v odličnem prijateljskem vzdušju ter tako h koncu privedle za Knightse uspešno tekmovalno sezono.

 

knightsdukeskillerbees

(Knights, KillerBees in Dukes)

 

V BEOGRADU NASTOPILI TUDI NAŠI MLADINCI

 

Avgusta je v Beogradu potekalo prvo Evropsko prvenstvo v Flag footballu za dečke pod 15. letom starosti, na katerem je nastopila tudi reprezentanca Slovenije. Ekipo je sestavljalo 12 fantov, ki so bili po uvodnem spoznavnem treningu izbrani s strani selektorja, Jureta Aljaža, in pomočnika selektorja, trenerja naših mladinskih selekcij, Tilna Matkoviča. Za reprezentanco so nastopili tudi štirje fantje iz naših vrst, to pa so: Benjamin Dravinec, Luka Vene, Matej Muhvič in Nejc Stojanovič. Vsi so se odrezali naravnost odlično in so nam v velik ponos. Slovenija je na koncu dosegla končno 5. mesto, po tem, ko je nesrečno izgubila boj za nastop v polfinalu.

 

u15-repka-e1471884143728

(U15 reprezentanca Slovenije)

 

TRENINGI ČEZ ZIMO

 

Pred člansko ekipo je sedaj krajša pavza brez treningov, kjer imajo igralci čas za počitek in počasen začetek individualne priprave na naslednjo sezono. S skupinskimi treningi pa bodo spet začeli kmalu po novem letu.

 

Po dobrem razmisleku se je trenerski štab odločil, da mladinske selekcije čez zimo na žalost ne bodo trenirale, saj se zaradi šolskih/službenih obveznosti trenerjev in neustreznosti prostih terminov v dvoranah po Novem mestu, prisotnost trenerjev ne bi mogla zagotoviti. Novembra fantje še trenirajo, z decembrom  pa se bodo treningi prenehali. Zimska pavza bo predvidoma trajala do začetka februarja.