25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Pregled leta 2017

12.12.2017

THUNDER BOWL (Zagreb – HRV) – 26.02.2017

Na prvi turnir letošnje sezone smo se odpravili v Zagreb, kjer je domača ekipa Thunder organizirala dvoranski turnir s petimi udeleženimi ekipami.

Po začetnem uvajanju na dvorano, smo ujeli svoj ritem in turnir končali na 1. mestu.

 

BURJA BOWL II (Ajdovščina) – 07.05.2017

Po lanski zmagi na tem turnirju smo se v Ajdovščino odpravili zelo samozavestno. Turnir je večino časa spremljalo slabo vreme z dežjem in strelami, tako da smo v določenem trenutku tudi bežali z igrišča.

Ko pa se je vreme končno umirilo smo odigrali še preostale tekme in vse suvereno zmagali, ter tako ponovno končali na 1. mestu.

 

KNIGHTS BOWL (Novo mesto) – 21.05.2017

Ob pomanjkanju tekem v spomladanskem delu sezone smo se odločili da končno poizkusimo organizirati turnir v Novem mestu. Veliko nam je pri organizaciji pomagala tudi Agencija za šport Novo mesto, saj smo turnir organizirali v sklopu Rudolfovih tednov športa.

Turnirja na pomožnem igrišču stadiona Portoval so se udeležile 4 ekipe. Po veliko zanimivih tekmah smo na koncu odnesli pokal za 1. mesto.

 

BIG BOWL (Frankfurt – NEM) – 27., 28.05.2017

Tudi letos smo se odpravili na največji turnir flag footballa v Evropi, saj se ga vsako leto udeleži vsaj 48 ekip iz celotne Evrope in tudi Amerike. Potem, ko smo lani osvojili odlično 6. mesto, smo letos poizkušali skočiti še za kakšno mesto višje na lestvici.

Turnir se za nas ni začel najbolje, saj smo že prvi dve tekmi na turnirju izgubili, in si tako močno otežili napredovanje v najboljših 16. Potem, ko smo zmagali vse preostale tekme v skupini, smo upali na ugoden razplet ostalih tekem s pomočjo katerih bi lahko točkovno le napredovali. To se je na našo srečo tudi zgodilo, saj smo po 3-ekipnem izenačenju na drugem mestu v naši skupini, zaradi boljše točkovne razlike napredovali mi.

Polni novonastalega zagona smo se tako odločno podali v naslednji dan tekmovanja, in že v prvi tekmi popolnoma nadigrali angleško ekipo, ter se tako uvrstili med najboljših 8. V četrtfinalu smo naleteli na danske državne prvake (Danska je evropski prvak in svetovni podprvak), ki so se izkazali za premočne nasprotnike. Po izpadu iz rednega dela tekmovanja, smo se borili še za mesta 5-8. Najprej smo premagali škotsko ekipo, ter se z zmago uvrstili v boj za 5. mesto, tam pa smo ponovno igrali z ameriško ekipo, ki nas je v tekmi za 5. mesto porazila leta 2016. Revanš ni postregel s tekmovalnim vzdušjem, saj smo že močno zdesetkani s poškodbami tekmo izgubili.

Na koncu smo turnir ponovno končali na odličnem 6. mestu, tokrat še bolj veseli kot leto prej, saj smo prvi dan turnirja z eno nogo že izpadli. K našem veselju je prispevalo tudi to, da smo se na turnir zaradi poškodb odpravili brez dveh igralcev prve postave, dva pa smo izgubili še tekom turnirja.

CRESE CUP (Trst – ITA) – 18.06.2017.

Na zadnji turnir pomladi smo se odpravili v Trst, kjer je turnir organizirala tamkajšnja ekipa Refoli Trieste, kjer smo poleg domačinov sodelovale večinoma slovenske ekipe.

Čeprav se je poletna vročina že kazala, na turnirju ni bilo večjih presenečenj, tako da smo ponovno osvojili 1. mesto.

 

PINK BOWL (Den Haag – NIZ) – 30.09. & 01.10. 2017

Po poletnem premoru smo se 30. septembra odpravili na še tretji mednarodni turnir v letu, tokrat na ”Pink Bowl” v Haagu – Nizozemska.

Tudi ta turnir je bil izredno močan, saj je sodelovalo 32 ekip iz celotne Evrope. Na turnir smo zaradi obveznosti mnogih igralcev odšli s precej okrnjeno zasedbo, zato pričakovanja niso bila visoka. Težka skupina s francoskimi prvaki in špansko reprezentanco nam je povzročala kar nekaj težav, vendar se nam je vseeno uspelo uvrstiti med TOP 16 ekip na turnirju.

Leto 2017 pa je za nas očitno leto poškodb, saj so nam le te ponovno začele povzročati težave v drugem delu tekmovanj. Zelo kratka klop je privedla do slabih tekem in, v strahu pred nadaljnjimi poškodbami, smo bili primorani predati zadnji dve tekmi ter tako turnir zaključili na 16. mestu.

 

SFFL Kickoff  – september in oktober 2017

Za konec sezone nas je čakalo še igranje v novoustanovljeni Slovenski Flag Football Ligi (SFFL), ki je po mnogih nesoglasjih znotraj same zveze za ameriški nogomet ZANS, služilo kot neuradno državno prvenstvo v flag footballu. V prvi verziji tega tekmovanja je sodelovalo 6 ekip, od tega 2 hrvaški.

 • OMP Knights
 • Ljubljana Killer Bees
 • Domžale Tigers
 • Slovenska Bistrica Werewolves
 • Karlovac Dukes
 • Ogulin Knights

Po rednem delu tekmovanja na dveh turnirjih smo z vsemi zmagami zasedali prvo mesto, kar je pomenilo da smo imeli lažjo pot do finala na zaključnem turnirju.

Ta prednost pa nam konec koncev ni pomenila veliko, saj smo se že četrto leto zapored v finalu srečali z Domžalsko ekipo. Po razburljivi tekmi v hudem nalivu smo le prišli do nove zmage in tako do četrtega zaporednega naslova prvakov Slovenije.

 

Kljub temu, da prva sezona SFFL uradno ni bilo državno prvenstvo Slovenije, je glede na to da so v njej tekmovale 3 najmočnejše ekipe v Sloveniji, bilo po kakovosti daleč pred »uradnim« državnim prvenstvom.

Z zaključnim turnirjem SFFL se je tekmovalna sezona 2017 za nas končala. Leto se je izkazalo za dokaj uspešno z rezultatskega vidika, vendar z grenkim priokusom, saj je bilo tudi leto polno poškodb. Na igralcih je, da se za leto 2018 še boljše pripravimo, s tem preprečimo nastanek novih poškodb ter ciljamo na še večje uspehe. Sedaj pa premor do nove sezone.

 

 

 

Uspehi v 2017

 • 1. mesto – SFFL Kickoff (Slovenska Flag Football Liga)
 • 1. mesto – Thunder Bowl Zagreb
 • 1. mesto – Burja Bowl II Ajdovščina
 • 1. mesto – Crese Bowl Trst
 • 6. mesto – Big Bowl Frankfurt
 • 16. mesto – Pink Bowl Haag

 

Povezavi do videa z najboljšimi trenutki pretekle sezone 2017:

Facebook: https://www.facebook.com/NovomestoKnights/videos/1812736168758561/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oP267wYmbg8