25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Pregled leta 2018

20.12.2018

SFFL 2018

Po zmagi v letu 2017 v neuradnem državnem prvenstvu Slovenska Flag Football Liga (SFFL), se je stanje znotraj krovne zveze ponovno umirilo in SFFL je za leto 2018 tudi uradno postal državno prvenstvo Slovenije.

 

V letu 2018 je v SFFL tekmovalo 7 ekip:

  • Ajdovščina Gladiators
  • Karlovac Dukes (HRV)
  • Kočevje Wild Hogs
  • Kranj Alp Devils
  • Ljubljana Killer Bees
  • Slovenska Bistrica Werewolves
  • OMP Knights Novo mesto

 

Tekmovanje se je začelo v začetku maja v Nordijskem centru Planica, kjer so nas poleg odličnega vremena spremljali tudi neverjetni razgledi. Redni del tekmovanja je bil razdeljen na štiri turnirje, tako da so po Planici sledili še turnirji v Krškem, Kočevju in Ljubljani.

Po rednem delu tekmovanja smo z vsemi (12) zmagami zasedali prvo mesto, kar je pomenilo da smo, tako kot leto prej, ponovno imeli lažjo pot do finala na zaključnem turnirju.

 

Zaključni Playoffs turnir je bil tokrat organiziran v  Ajdovščini, kjer nas je k sreči burja prepihala šele po koncu vseh tekem.

V polfinalu smo se pomerili proti domačinom, Ajdovščina Gladiatorsem, in jih gladko premagali brez da bi nasprotnik prišel do točke z 43:0. Nato pa tudi v finalu nismo imeli večjih težav, saj smo ekipo Kočevje WIld Hogs odpravili z rezultatom 40:16.

 

Tako smo že peto leto zapored postali državni prvaki!

 

BIG BOWL (Frankfurt – NEM) – 2. in 3. junij 2018

 

Že tretje leto zapored smo se odpravili  na največji turnir flag footballa v Evropi, Big Bowl. Po dveh zaporednih 6. mestih smo tudi tokrat ciljali na visoka mesta, kljub temu da smo se na turnir odpravili zelo okrnjeni. Nekateri igralci so manjkali zaradi poškodb, večina pa zaradi priprav na prihajajočo maturo.

 

Ponovno se za nas turnir ni začel najbolje, saj smo klonili že prvo tekmo proti največjim favoritom v skupini. Tudi drugo tekmo smo imeli zelo velik izziv, saj smo se pomerili proti škotskim podprvakom. Tekma se je po veliko izmenjavah vodstva končala z izenačenim izidom. Po prvih dveh težjih tekmah so nas nato čakali trije dokaj lahki nasprotniki. Vse smo brez težav premagali in nato čakali na izide preostalih tekem v skupini za morebitno uvrstitev med najboljših 16. K sreči je škotska ekipa na eni izmed tekem izgubila, kar je pomenilo da smo se kot drugouvrščena ekipa v skupini uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

 

Naslednji dan smo se za uvrstitev med najboljših 8 pomerili proti večkratnim nemškim državnim prvakom in hkrati tudi organizatorjem celotnega turnirja. Slab začetek tekme nam je preprečil presenečenje in privedel do poraza, kar je pomenilo izpad in boj za mesta 9-16. Še vedno pod vtisom prejšnje tekme smo krenili v naslednjo tekmo proti nizozemskim prvakom, in jo na koncu nesrečno izgubili za le 1 točko. A kljub dvema porazoma se nismo predali, ter zadnji 2 tekmi turnirja zmagali in se uvrstili na končno 13. mesto.

Glede na uspehe preteklih let je bilo 13. mesto majhno razočaranje, a glede na močno okrnjeno ekipo smo bili lahko veseli, da smo turnir zaključili brez novih poškodb. Ponovno pa smo tudi pokazali, da smo najboljša ekipa v Sloveniji, saj smo izmed treh prijavljenih na turnirju ponovno dosegli najvišje mesto.