25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Pregled leta 2019

14.12.2019

SFFL 2019 – 2. mesto

Tako kot leto prej je v Slovenski Flag Football Ligi tekmovalo 7 ekip:

  • Ajdovščina Gladiators
  • Domžale Tigers
  • Kočevje Wild Hogs
  • Kranj Alp Devils
  • Kranjski Jazbeci
  • Ljubljana Killer Bees
  • OMP Knights Novo mesto

Redni del tekmovanja se je začel v sredini maja s turnirjem v Kočevju, kateremu so nato sledili še turnirji v Gornji Radgoni, Planici, Ajdovščini ter v Domžalah.

 

Za zaključni Playoffs turnir smo se vrnili nazaj v Kočevje, kjer se je sezona 2019 tudi začela.

V polfinalu smo se pomerili proti Ljubljanskim Killer Beesom, ki so z nami držali priključek skoraj celotno tekmo a smo na koncu le uspeli pridobiti potrebno razliko za zmago. V finalu pa so nas čakali Kranjski Jazbeci, ekipa ki nam je tekom sezone zadala edini poraz.

 

Po napeti tekmi so zmago na finalu ponovno iztržili Jazbeci, ki so nam tako uspeli vzeti naziv državnih prvakov. Naziv, ki smo ga pred tem 5 let držali Knightsi.

 

Povzetek finalne tekme si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9zBml2yesk&

 

BIG BOWL (Frankfurt – NEM) – 1. in 2. junij 2019     –  3. mesto

Kot nam je že nekaj let v navadi smo se tudi v letu 2019 odpravili na največji turnir flag footballa v Evropi, Big Bowl. Po slabši uvrstitvi na 13. mesto v letu 2018, smo se tokrat odpravili z namenom izboljšati naš najboljši dosežek izpred dveh let, ko smo turnir zaključili na 6. mestu.

 

Skupinski del turnirja se je začel brez večjih težav, saj smo v prvih 4 tekmah prišli do dokaj lahkih zmag. Le v zadnji tekmi skupinskega dela in hkrati tudi prvega dne turnirja smo naleteli na izredno močno ekipo iz Anglije, ki je bila v 2019 angleški podprvak. Premagala nas je z le eno točko razlike. Z enim porazom smo tako prvi dan turnirja končali na drugem mestu v skupini kar je vodilo v naslednji krog tekmovanja.

 

Za uvrstitev med najboljših 8 smo se naslednji dan borili proti ruskim državnim prvakom, ki so prejšnji dan končali na prvem mestu v svoji skupini. Tekmo smo odigrali vrhunsko in zmagali z ogromno razliko, kar nas je pripeljalo med najboljših 8 ekip turnirja. Tukaj smo že bili 2x v svoji zgodovini, vendar nam nikoli ni uspelo stopiti stopničko višje in se uvrstiti v polfinale. Tokrat pa nam je na poti stala močna nemška ekipa, ki je pred tem premagala zadnje zmagovalce turnirje. Tekma je bila zelo izenačena brez večjega vodstva za nobeno ekipo. Na koncu se je tekma končala z izenačenim izidom, ter z našo zmago šele po podaljških.

 

Z doseženim največjih uspehom katerekoli slovenske ekipe v zgodovini flag footballa smo tako brez pritiska vstopili v polfinalno tekmo. Po dokaj izenačeni prvi polovici tekme so nasprotniki v drugem polčasu stopili na plin in nam ušli na neulovljivo razliko. Ta Londonska ekipa, ki je bila sestavljena večinoma iz ameriških igralcev, je na koncu turnir tudi osvojila.

 

Tekma za tretje mesto je bila prav tako izenačena kot četrtfinalna tekma, saj se je o zmagovalcu ponovno odločalo po podaljških. Ponovno je bila sreča naklonjena nam saj smo uspeli zmagati in osvojili končno 3. mesto.

(na zmagovalnem odru)

 

BEAR BOWL (Kočevje) – 7. in 8. september 2019    –   2. mesto

Po poletni pavzi je bil najprej na sporedu mednarodni turnir v Kočevju, na katerem je sodelovalo 9 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Nemčije, Španije in Nizozemske.

Po enem porazu in enem izenačenem izidu v rednem delu tekmovanja smo se kot drugouvrščena ekipa uvrstili v finale. Tam smo ponovno igrali z nemško ekipo s katero smo prvič igrali neodločeno. Tokrat so se izkazali za premočne in preveč izkušene, saj so v silovitem dežju suvereno prihajali do točk medtem ko je vreme zelo vplivalo na našo igro.

 

Kljub porazu pa tudi končno 2. mesto v tako močni konkurenci štejemo za velik uspeh!

 

CHAMPIONS BOWL (Cambrils – ŠPA) – 18. do 20. oktober 2019    –  10. mesto

Prvič v zgodovini pa smo se za konec sezone odpravili še v Španijo na najmočnejši evropski turnir Champions Bowl. To je turnir na katerega so povabljeni le državni prvaki posameznih držav, in zmagovalec tega turnirja se šteje kot najboljša ekipa v Evropi.

 

Kot državni prvaki v letu 2018 smo tako bili povabljeni na ta turnir. V treh dnevih smo v sončnem Cambrilsu pri Barceloni odigrali 9 tekem. S 3 zmagami in 6 porazi smo turnir končali na 10. mestu od 16-ih ekip. Nepozabna izkušnja in če bo priložnost se zagotovo spet vrnemo.

Povezava do videa z najboljšimi trenutki pretekle sezone 2019: https://www.youtube.com/watch?v=lpqu2isY384