25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Pregled spomladanskega dela sezone

26.06.2015

Za igralci Flag footballa je razburljiv spomladanski del sezone, ki se bo nadaljevala jeseni. Zato je prav, da si zdaj vzamemo čas, da se ozremo nazaj in pokomentiramo dogajanje v spomladanskem delu lige, ki je postreglo z nemalo zanimivimi tekmami.

 

Nekakšno pripravo na letošnjo izvedbo državnega prvenstva je predstavljal Jungle Bowl, ki so ga domžalski Tigersi konec marca organizirali v Domžalah z namenom, da bi vse ekipe dobile priložnost, da uigrajo svoje okrepitve, ki so si jih nabrale skozi zimo. Knightsi smo ponujeno priložnost izkoristili in na turnirju, na katerem smo odigrali tri tekme, veliko igralnih minut ponudili tudi novim igralcem. Kljub svoji neizkušenosti so novinci prikazali odlično igro in tako smo suvereno prišli do zmag na vseh treh odigranih tekmah. Lahko rečemo, da je bil začetek pomladi resnično obetaven.

 

Teden kasneje je sledil otvoritveni turnir v Krškem, kamor smo se Knightsi odpravili s kar dvema ekipama. Na ta način so vsi igralci dobili kar največ priložnosti za igranje in dokazovanje. Tudi tokrat so se vsi Knightsi zelo dobro odrezali, vendar so obe ekipi presenetili Domžale Tigers, ki so slavili v obeh medsebojnih tekmah.
Kljub porazom je bil turnir odlično izhodišče za nadaljnje priprave, hkrati pa nam je ponudil boljši vpogled v sezono, ki je bila takrat že zelo blizu.

 

18.04. pa se je uradno začela sezona 2015. Prvi krog državnega prvenstva so organizirali novinci na slovenski flag football sceni, Ajdovščina Gladiators, a je njihov, sicer odlično organiziran dogodek, pokvaril močan dež z burjo, zato se je tisti dan odigrala le uvodna tekma, preostale pa so bile žal odpovedane.

 

09.05. smo se zopet odpravili v Krško, tam se je namreč odvijal drugi krog DP.
Knightsi smo se na ta turnir odpravili samozavestno. Verjeli smo v svojo ekipo in sposobnosti igralcev. Žal pa začetek ni bil obetaven, saj so nas domžalski Tigersi že takoj na prvi tekmi visoko premagali z rezultatom 20:51. Kasneje smo sicer slavili na obeh preostalih tekmah, vendar smo turnir zapustili z vedenjem, da nas pred nadaljevanjem sezone čaka še veliko dela na treningih, saj niti napad niti obramba v Krškem nista izpolnila pričakovanj.

 

Tretji krog se je v Radomljah odvijal 14.06., potem ko je prvotni termin turnirja zaradi velikih količin padavin odpadel. Na ta turnir smo bili Knightsi pripravljeni občutno bolje kot na turnir v Krškem, saj smo imeli za priprave na voljo več kot mesec dni, ta čas pa smo odlično izkoristili. V Radomlje smo tako prišli v odlični formi in slavili na vseh štirih obračunih. Napredek je bil očiten predvsem na tekmi proti Domžalčanom, ki smo jo tokrat dobili z rezultatom 26:13.

 

Zadnji turnir spomladanskega dela DP pa so 21. 6. pripravili Werewolvesi iz Slovenske Bistrice.
Tudi v Slovenski Bistrici nam je šlo vse po načrtih, o čemer priča dejstvo, da smo se domov spet vrnili s polnim izkupičkom po štirih odigranih tekmah. Napeto je bilo zopet le proti Tigersom, proti katerim smo po razburljivi tekmi zmagali z rezultatom 33:26.

 

S tem se je končal prvi del državnega prvenstva, Knightsi pa smo lahko zelo zadovoljni saj se nahajamo na vrhu lestvice.

 

Ekipa  T   Z   N   P  Točke
knights    Novo mesto Knights 11 10 0 1 20
tigers    Domžale Tigers 11 9 0 2 18
gladiators    Ajdovščina Gladiators 11 6 0 5 12
silverhawks    Ljubljana Silverhawks 12 5 0 7 10
killerbees    Ljubljana Killer Bees 11 4 0 7 8
werewolves    Slovenska Bistrica Werewolves 12 0 0 12 0

 

Poleg državnega prvenstva se je v Sloveniji dogajalo še marsikaj na področju flag footballa. Omeniti je vredno slovensko reprezentanco, ki se je letos prvič udeležila največjega flag football turnirja v Evropi, Big Bowla v Walldorfu blizu Frankfurta, na katerem je nastopilo 46 ekip. Naša reprezentanca, v kateri je nemalo novomeških igralcev, je zasedla končno 9. mesto, kar je več kot le odličen uspeh.

 

Prav tako smo imeli Novo mesto Knights namen organizirati Knights Bowl, na katerem bi se lahko flag football predstavil tudi širši novomeški javnosti, a smo žal imeli nesrečo z izbiro datuma, saj  zaradi dopustov in drugih obveznosti veliko igralcev iz povabljenih ekip na izbran termin ne bi moglo prisostvovati. Kljub temu pa flag football v Novo mesto prihaja septembra, ko bomo Knightsi gostili prvi turnir jesenskega dela državnega prvenstva.

 

Za konec ne smemo pozabiti na prvi korak do ustanovitve mlajših selekcij, ki smo ga Knightsi pred kratkim opravili, ko smo flag football predstavljali osnovnošolcem na Osnovni šoli Bršljin. V interesu nam je ta šport predstaviti čim več mladim/bodočim športnikom, saj imamo za jesen resne načrte v povezavi z mladinskim pogonom, ker menimo, da je flag football odlična priložnost za razvoj otrok tako na fizičnem kot tudi na psihičnem področju. Več informacij o možnostih za treniranje otrok pri nas pa sledi v kratkem.

o1