25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Season opener postregel z razburljivimi tekmami

05.04.2015

29.03.2015 se je v Krškem odvijal otvoritveni turnir, na katerem so se predstavile vse ekipe, ki bodo letos nastopale v državnem prvenstvu. Ajdovščina Gladiators, Ljubljana Killer Bees, Ljubljana Silverhawks, Domžale Tigers in Slovenska Bistrica Werewolves so ekipe, ki bodo letos poskušale iz rok novomeških Knightsov ukrasti pokal državnih prvakov.

 

Knightsi so se na ‘Season opener‘ odpravili s kar dvema ekipama, tako da so vsi člani dobili maksimalno možnost igranja. Razpored turnirja pa je določil, da je bila otvoritvena tekma ravno med obema novomeškima ekipama. Tekma je bila za obe ekipi izjemno zahtevna, saj se igralci med seboj izjemno dobro poznajo, tako da sta imela predvsem QB-ja veliko težav pri postavitvi akcij. Na koncu so po napeti in izjemno zanimivi tekmi, vendarle slavili NMK1, ki so se za svojo zmago močno namučili.

 

Turnir se je za Knightse nato odvil zelo uspešno, obe ekipi sta namreč izgubili samo proti Domžalskim Tigersom. Oba derbija sta bila izredno zanimiva saj se je o zmagovalcu odločalo do zadnjih trenutkov. Medtem, ko so NMK2  izgubili za 1 touchdown, pa so NMK1 izgubili zgolj za 1 točko.

 

Na tekmi NMK1:Tigers se je odigrala tudi akcija turnirja, Domžalčani so namreč v zadnji sekundi tekme dosegli izenačujoči touchdown. QB je s »Hail Mary« podajo čez celotno igrišče v novomeški končni coni našel svojega lovilca in tako izenačil rezultat. Že po izteku regularnega časa pa so nato s poskusom za dodatno točko prišli tudi do zmage.

 

Turnir se je končal v prijateljskem duhu, žal pa se ni izšel brez poškodb, ki so pokosile kar 2 igralca Silverhawksov. Kljub temu je pustil dober vtis in napovedal močno državno prvenstvo. Knightsi so se domov odpravili s skupno 9 zmagami in 3 porazi, kar je dobra popotnica za naprej, hkrati pa so igralci lahko uvideli nekatere napake, ki jih bo potrebno do začetka prvenstva popraviti.

 

Prvi državni turnir v Flag Footballu v okviru Zveze za ameriški nogomet Slovenije se bo igral že čez 2 tedna v Ajdovščini. Že naslednjo soboto pa vabljeni vsi v Radomlje, kjer zveza ZANS organizira prvo uradno domačo tekmo SLO članske reprezentance.

 

Krško, 29.03.2015Pripravljalni turnir pred začetkom državnega prvenstva.Novo mesto Knights 1: 5 zmag in 1 porazNovo mesto Knights 2: 4 zmage in 2 poraza

Posted by Novo mesto Knights on Tuesday, March 31, 2015