18. maj SFFL 1. krog

1. jun Big Bowl

8. jun SFFL 2. krog

29. jun SFFL 3. krog

31. avg SFFL 4. krog

7. sep Bear Bowl

22. sep SFFL 5. krog

13. okt SFFL Playoffs

18. okt Champ. Bowl

PRVAKI!!! – Senzacionalen zaključek sezone 2015

28.10.2015

Minulo soboto se je v Kočevju odvijalo še sklepno dejanje letošnje sezone – Final four državnega prvenstva v Flag Footballu. Nanj so se poleg nas uvrstile še ekipe Domžale Tigers, novinci v ligi Ajdovščina Gladiators, ter Ljubljana Killer Bees.

Prva tekma polfinala se je pričela nekaj minut čez deseto uro, ko smo Knightsi na igrišče stopili proti Ljubljanskim Killer Beesom. Čeprav smo bili do te tekme vajeni, da so bile zmage proti Ljubljančanom že skoraj rutinske, so se nam tokrat odločno postavili po robu, tekma pa je bila vse prej kot lahka. Na polčasu smo vodili le za en touchdown, Beesi pa se nikakor niso hoteli predati. Tudi v drugem delu tekme so še naprej igrali suvereno, a smo z našim napadom in obrambo kmalu ujeli tisti ‘pravi ritem’ in dosegli visoko rezultatsko vodstvo, kar pa je na koncu vodilo do zmage s 46:12. Zmaga na tej tekmi je pomenila, da smo se Knightsi že drugič zapored uvrstili v finale prvenstva.

Za finalnega nasprotnika smo morali čakati na razplet tekme drugega polfinala, kjer sta se pomerili ekipi Domžale Tigers in Ajdovščina Gladiators. Po napeti borbi na začetku tekme, so na koncu Tigersi pokazali svojo premoč in se z rezultatom 34:20 uvrstili v finale.

cakanje

Spremljanje druge polfinalne tekme

V tekmi za tretje mesto so slavili Ajdovci ter tako prišli do medalj, Killer Beesi pa so sezono končali na nehvaležnem 4. mestu.

Sledil je veliki finale: Domžale Tigers proti Novo mesto Knights. Že takoj na začetku so Domžalčani hitro ustavili naš napad, takoj zatem pa povedli s 6:0. Kmalu smo tudi mi dosegli svoj prvi touchdown in zraven dosegli še extra point, a so Tigri odgovorili z novim odličnim napadom in še drugič prevzeli vodstvo. Igra se je odvijala izjemno hitro, vse bolj pa je bilo jasno, da na tej tekmi gotovega zmagovalca ni. Malo pred koncem prvega polčasa smo dosegli še en touchdown in se na premor odpravili z vodstvom 14:13.

tekma

Finalna tekma

Tudi v drugi polčas so Tigersi stopili odločneje in po slabih desetih minutah vodili že s kar 12. točkami! A kot se v športu spodobi, se kljub zaostanku nismo predali. Napad je pospešil svoj tempo, pa tudi obramba se je le nekoliko zbrala. Zelo hitro smo nasprotnika ujeli in tudi prehiteli. Približno 4 minute pred koncem tekme smo imeli pičlo prednost dveh točk, naš cilj pa je bil rezultat, ki je bil takrat 27:25, držati do konca tekme. Vendar tudi tokrat so nam Domžalčani prekrižali načrte, saj so po izvrstno izpeljanem napadu dosegli novih 6 točk, potem pa izkoristili še poskus za kar dve dodatni točki. To je pomenilo, da so 2 minuti pred koncem vodili s 33:27. Slednje je za nas pomenilo ogromno organizacijsko težavo, saj sta 2 minuti več kot dovolj za izvedbo kvalitetnega napada, a hkrati nasprotniku v primeru doseženega touchdowna nismo želeli pustiti dovolj časa za uspešno izveden protinapad. Podajalec in kapetan Knightsev, Tadej Travnikar, je izjemno taktično splaniral napad, kar je pripeljalo do tega, da smo imeli dobrih 10 sekund pred koncem iz linije 7 jardov možnost doseči izenačujoč touchdown in rezultat poravnati na 33:33. To nam je tudi uspelo, ko je v končni coni žogo odlično ujel naš prvi desni lovilec, Denis Pugelj. Po izenačenju smo si izbrali poskus za eno dodatno točko, osvojitev le-te, pa bi pomenila tudi zmago. A obramba Tigrov je ostala čvrsta in poskus zaustavila.

Žogo so dobili Domžalčani, ki so imeli za napad na voljo le 6 sekund, zato smo skoraj vsi že pričakovali igranje podaljškov. A pomanjkanje časa za napad nasprotnika ni zmedlo naše obrambe, saj je kljub temu, da smo vsi pričakovali podajo čez celo igrišče, naš desni branilec, Davorin Štravs, odlično prebral kratko podajo, jo prestregel, ter takoj zatem stopil v avt, kar je pomenilo, da se je ura ustavila na dveh sekundah. Tako smo imeli na oddaljenosti 10 jardov od nasprotnikove končne cone odlično možnost za neverjeten preobrat in zmago. Napad si je vzel čas in izpeljal eno od standardnih akcij, ki pa je zmedla obrambo Tigersov, posledica tega pa je bila, da se je levi lovilec, Luka Vavžik, znašel sam v končni coni in tudi ujel njemu namenjeno podajo.

V le 10 sekundah smo poskrbeli za senzacionalen preobrat in z zmago na tekmi, ki je bila ena izmed najatraktivnejših v zgodovini Flag Footballa pri nas, postali državni prvaki – že drugič zapored!

1

S tem se je za nas zaključila sezona 2015, ki je nakazala tudi velik korak naprej v Flag Footballu in ameriškem nogometu v Sloveniji. Premaknili smo kar nekaj mejnikov, ki so se še 3 leta nazaj zdeli svetlobna leta oddaljeni od realnosti, kot je na primer formiranje slovenske Flag Football reprezentance. Le ta se je letos predstavila širši javnosti, med drugim tudi na evropskem prvenstvu v Madridu, kjer je pokazala, da lahko Slovenci brez težav konkuriramo ostalim evropskim državam.

Prav tako se bomo leta 2015 spominjali še po nečem – po širjenju Flag Footballa in ameriškega nogometa med mlade. Nastalo je kar nekaj otroških in mladinskih ekip, ki bodo krojile usodo tega športa pri nas. Čeprav smo še daleč do dosege končnega cilja, smo lahko resnično veseli in ponosni, da se je tudi na tem področju nekaj premaknilo pri nas. Predvsem smo srečni, da lahko po letu in pol obstoja rečemo, da smo tudi Novo mesto Knights dobili svojo lastno »junior« ekipo, ki bo v prihodnosti predstavljala naše barve. Naši Juniorji so odigrali že svoje prve tekme, in sicer v nedeljo, 18. 10. 2015, ko so v Dobu pri Domžalah, pod taktirko trenerjev Tilna Matkoviča in Anžeta Kukenbergerja, na svojih prvih štirih tekmah iztržili popoln izkupiček, torej kar štiri zmage! To je  še dodaten dokaz o trdem delu, ki ga pri nas vložimo v napredek, daje pa  nam tudi vedeti, da je med mladimi več kot dovolj zanimanja za nove športe.

junior

Junior ekipa

Pričakujemo, da se bomo v prihodnje še naprej razvijali in rastli, še zlasti si želimo bolj razširiti mladinske selekcije, da bi lahko čim prej v pogon spravili tudi otroške in mladinske lige. Na tej točki se gre zahvaliti vam, navijačem in spremljevalcem, ki nas s svojo podporo razveseljujete in ženete naprej. Zaradi vas si želimo postati boljši in močnejši.

Na domačem turnirju na Portovalu v Novem mestu se vas je zbralo več, kot smo si sploh drznili pričakovati, in nam s svojo prisotnostjo dali krila. Tudi na finalu ste bili fantastična opora. Upamo, da vas bomo tudi mi še naprej razveseljevali s svojimi rezultati. Zdaj pa sledi zimski premor, mogoče kakšen manjši turnir tu in tam, drugo leto pa se bomo vrnili še močnejši!

Za konec še sporočamo, da bodo treningi od novembra naprej potekali v dvorani OŠ Bršljin, vsi pa ste vabljeni, da se nam pridružite.

Mladinska selekcija bo trenirala ob petkih 16.30-18.00, člani (vsi starejši od 16 let), pa v torek 18.00-19.30.

Se vidimo!