25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Tretjič zapored državni prvaki!

16.06.2016

Minulo nedeljo se je v Domžalah odvijalo sklepno dejanje državnega prvenstva v Flag Footballu tako za člane, kot tudi za mladinsko selekcijo u15. Članska ekipa se je v polfinalu pomerila proti Ljubljana KillerBees in si po tesni zmagi zagotovila še tretji zaporedni nastop v finalu, kjer so jih pričakali, prav tako tretjič zapored, domžalski Tigri. Tudi mladinci, ki so nastopali v prvem mladinskem državnem prvenstvu nasploh, so se v finalu pomerili proti Domžale Tigers u15.

 

ČLANI V POLFINALU BOLJŠI OD KILLERBEESOV

Ob 9.00 uri zjutraj sta se usklajeno pričeli obe polfinalni tekmi. Na prvem igrišču sta se pomerili ekipi Domžale Tigers in Ajdovščina Gladiators, na igrišču številka 2 pa so nas pričakali Ljubljana KillerBees.

Redkokdaj se dogaja, da nasprotniku uspe zmesti našo obrambo, a na tej tekmi je ubijalskim čebelam to dobro uspevalo. S hitrimi akcijami in dobrimi podajami so razbijal consko postavitev obrambe in nam rezultatsko sledili. Tudi v drugem delu tekme se je nadaljevalo hitro izmenjavanje napadov, a čeprav je naš napad deloval konkretno, je nasprotnik še naprej prelahko prihajal do novih točk. Slabo minuto pred koncem je bil rezultat 38 : 35 v korist Ljubljančanov, mi pa smo dobili nov napad. Uspelo nam je prečkati sredinsko črto, kar je ustavilo uro in si s tem omogočili krajši oddih. Po nadaljevanju pa je sledil težko pričakovani preobrat. Po dobri podaji podajalca je eden izmed lovilcev ujel žogo v končni coni in nas s tem popeljal v vodstvo. Ubijalskim čebelam je ostalo malo časa za osvojitev novih točk, a upov je bilo kmalu konec, saj je eden izmed naših obrambnih igralcev prestregel podajo in s tem končal tekmo. Na koncu smo slavili z rezultatom 41 : 38.

final44

Na tekmi Domžale Tigers vs. Ajdovščina Gladiators so slavili Domžalčani, kar je pomenilo, da se nam je še tretjič zapored obetalo finale med OMP Knights in Domžale Tigers.

 

ZAKLJUČEK PRVEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA MLADINSKE SELEKCIJE V ZGODOVINI SLOVENIJE

V zvezi smo se letos odločili za korak naprej. Ker se v Sloveniji ekipe čedalje bolj razvijajo, nekatere pa imamo že tudi mladinski pogon, smo sklenili, da je čas, da izvedemo prvo državno prvenstvo tudi za naše mlajše predstavnike.
Po treh zmagah in enemu porazu v rednem delu tekmovanja, si je naša ekipa fantov pod petnajstim letom starosti zagotovila nastop v finalu. Tam so jih pričakali mladi Tigersi.
Tekmo so Vitezi pričeli bliskovito in si že kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu priigrali prednost s 13 : 0. Stvari so tekle gladko v obrambi in v napadu, fantje pa so na igrišču delovali samozavestno. 13 : 0 je bil tudi rezultat ob polčasu, zato so naši v drug polčas vstopili pozitivno. Toda sproščenost ni trajala dolgo, saj je obramba prvič na tekmi popustila in s tem nasprotniku omogočila približanje na zgolj 6 točk zaostanka. Napadu se v nadaljevanju tekme nikakor ni poklopilo, zato so Domžalčani dobili zagona. Le tri minute pred koncem tekme so Tigersi dosegli še drugi touchdown in bili vnovič uspešni tudi v konverziji poskusa za dodatno točko. S tem so prevzeli vodstvo. Rezultat je bil slabo minuto pred koncem še vedno 14 : 13 za Domžale Tigers, ko so Knightsi dosegli TD, ki pa je bil po mnenju stranskega sodnika neregularen zaradi napake v napadu in je bil posledično tudi razveljavljen. Tigri tako niso imeli težav tekmo pripeljati do konca, Knights u15 pa so se morali zadovoljiti z drugim mestom.

final45
Kljub porazu so prikazali izjemno borbenost in željo po zmagi, po tekmi pa so z dvignjenimi glavami čestitali nasprotniku. Po njihovih besedah Domžalčanom maščevanje ne uide.

final49

 

V ”TRADICIONALNEM” FINALU ZOPET BOLJŠI OD DOMŽALE TIGERS

Po končanem finalu za u15 je bilo na vrsti člansko finale v Flag Footballu. Na igrišču sta si nasproti zopet stali ekipi OMP Knights in Domžale Tigers. Obe ekipi sta v finalu nastopali že tretje leto zapored, Knightsi pa smo letos zopet branili naslov.

Tekmo smo začeli v napadu. Na začetku smo nastopili suvereno in kmalu povedli s 7 : 0. Toda Domžalčani so bili dobro pripravljeni in nam niso ničesar ostali dolžni ter so že v prvi akciji dosegli touchdown in nato rezultat poravnali na 7 : 7. Od tod naprej smo spremljali zelo izenačen dvoboj. S touchdownom in uspešno pretvorbo poskusa za dodatno točko smo povedli s 14 : 7, Tigersi pa so se nam uspeli hitro približati in s hitro doseženim TD-jem prišli na zgolj točko zaostanka (14 : 13). Še pred koncem prvega dela tekme pa je naš napad spet prevzel pobudo in vodstvo povišal na 20 : 13. S tem rezultatom sta se ekipi podali na odmor in se pripravili na drugi del srečanja.

final46

Na začetku drugega polčasa smo bili priča izjemnemu obrambnemu dvoboju. Obrambi igralci obeh ekip se niso pustili presenetiti in nasprotniku nikakor niso dovolili do novih točk. Po nekaj neuspešnih napadih na obeh straneh, so Tigersi le uspeli doseči touchdown, vendar brez dodatne točke. Tako je bil rezultat 20 : 19. Točka rezultatske razlike je na tribunah poskrbela za pravo evforijo ob vsaki uspešno ulovljeni žogi, saj so se privrženci na obeh straneh vselej zavedali, kako pomembne bi bile nove osvojene točke za katero koli ekipo. Kakšnih 30 sekund pred koncem so Tigersi v napadu ponovno uspešno prečkali sredinsko črto, kar jim je dalo nove štiri poskuse za osvojitev touchdowna. Po nekaj neuspešnih poskusih so Tigersi poskusili z dolgo žogo v našo končno cono. Tam je žogo pričakal eden od naših obrambnih igralcev in jo tudi prestregel. S tem smo 20 sekund pred koncem tekme postali novi/stari državni prvaki in se veselili še tretjega zaporednega državnega naslova.

final47

final48

final42

 

Končni razpored prvih štirih ekip:
1. OMP Knights
2. Domžale Tigers
3. Ajdovščina Gladiators
4. Ljubljana KillerBees

 

 

SEZONA KONČANA, NADALJUJEMO JESENI

Pokal se je vrnil na svoje, zdaj že domače mesto v kavarni Atmosfera, kjer si ga lahko ogledate na točilnem pultu, mi pa smo s tem zaključili spomladanski del sezone. Čez poletje se bodo vse selekcije aktivno pripravljale na jesen, saj se za člane prične pokal Slovenije, selekcije u9, u11 ter u13 pa bodo pričele s svojim državnim prvenstvom. Čaka nas še veliko dela, časa pa je zelo malo. V svoje vrste vabimo tudi nove člane, predvsem otroke od 6. do 16. leta starosti.

Na tej točki se zahvaljujemo našim zvestim sponzorjem in donatorjem, ki ste nam omogočili še eno uspešno sezono in s svojo pomočjo ključno pripomogli k našemu razvoju. To so: OMP, Atmosfera Caffe, Pogrebna služba Novak Sašo in Avtoprevozništvo Majde Aleš s.p..

Predvsem pa gre ogromna zahvala našim zvestim privržencem, navijačem, pristašem. Brez vas nam ne bi bilo več za vztrajati. S svojo spodbudo opravljate levji delež pri našem napredku in želimo si, da bi nas še naprej ponosno spremljali. Vabimo vas, da se nam v soboto, 25. 6. 2016, v Šmarjeških Toplicah pridružite na 1. Knights pikniku, kjer bomo lahko skupaj proslavili zaključek še ene uspešne sezone.

Do jeseni pa … Go Knights!