25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Uspešen začetek nove sezone

06.04.2016

(Foto: Rita Šmit)

3 zmage na treh tekmah v prvem krogu državnega prvenstva 2016

V soboto, 2. 4. 2016, se je v Krškem pričelo letošnje državno prvenstvo v Flag Footballu. Letos prvič v prvenstvu manjka ekipa Ljubljana Silverhawks, vendar se za naslov prvaka kljub temu poteguje kar sedem ekip, t.j. ena več kot lani, kar je vzpodbuden znak napredka. Ekipe, ki bodo letos bile boj za prevzem pokala, ki se trenutno že drugo leto zapored nahaja v Novem mestu, so:

  • OMP Knights
  • Domžale Tigers
  • Ajdovščina Gladiators
  • Ljubljana Killer Bees
  • Slovenska Bistrica Werewolves
  • Kočevje Wild Hogs
  • Bjelovar Greenhorns

Wild Hogs so novinci na slovenski sceni, medtem ko so Greenhorns že uveljavljena ekipa iz Hrvaške, ki se je letos odločila nastopiti tudi pri nas.

Knightsi smo sezono otvorili s tekmo proti Gladiatorjem iz Ajdovščine. V prvi polčas smo stopili suvereno in po nekaj odličnih napadalnih akcijah kmalu dosegli tri TD-je (»touchdown«) in bili v treh poskusih za dodatno točko neuspešni le enkrat. Tako smo prišli do prednosti 20:0 in s tem rezultatom tudi zaključili prvi polčas. V drugem polčasu zaradi solidne rezultatske prednosti nismo čutili pritiska in tekmo uspešno pripeljali do konca, nasprotniku pa pustili le en TD.

Končni rezultat: OMP Knights 20 : 6 Ajdovščina Gladiators

2

(Foto: Rita Šmit)

Po dveh tekmah premora nas je čakala naslednja tekma, in sicer proti hrvaški ekipi iz Bjelovara. Nismo vedeli kaj pričakovati od Bjelovar Greenhorns, zato smo se v tekmo podali v polni pripravljenosti. Tako napad kot tudi obramba sta opravila odlično delo in tekmo smo visoko zmagali. Kljub porazu so Greenhornsi pokazali nekaj dobrih akcij in prepričani smo, da bodo prvenstvo naredili še zanimivejše.

Končni rezultat: OMP Knights 46 : 13 Bjelovar Greenhorns

Na koncu nas je čakala še tekma proti Ljubljanskim Killer Beesom, ki je bila hkrati tudi zadnja tekma turnirja. V prvem polčasu smo po dobljenem metu kovanca prvi napadali in že po treh akcijah dosegli prvi TD. Polčas smo nadaljevali v visokem ritmu in se na odmor podali s prednostjo 3 TD. V drugem delu tekme sta tako napad kot obramba nekoliko popustila, kar je nasprotnik izkoristil in se nekoliko približal. Kljub temu smo tekmo končali s pozitivnim izidom in se na koncu veselili še tretje zmage.

Končni rezultat: OMP Knights 47 : 43 Ljubljana Killer Bees

4

(Foto: Rita Šmit)

 

2. krog državnega prvenstva bo v Novem mestu

Naslednji turnir letošnje izvedbe DP je na sporedu že čez slaba dva tedna, gostitelji pa smo prav mi, OMP Kngihts. Turnir bo od 10.00 ure dalje potekal v nedeljo, 17. 4. 2016, na pomožnem igrišču z umetno travo na stadionu Portoval v Novem mestu. Naši nasprotniki bodo: Slovenska Bistrica Werewolves, Kočevje Wild Hogs in Domžale Tigers. Ker gre za domač turnir, in ker smo bili lani, kljub slabemu vremenu, izjemno navdušeni nad udeležbo navijačev, tudi letos upamo na bučno podporo. Zato vas vljudno vabimo, da se udeležite turnirja in nam s svojo prisotnostjo in navijanjem pomagate do novih zmag.

Pred začetkom članskega tekmovanja, se bosta ob 09.00 uri pomerili tudi ekipi igralcev pod 11 let ljubljanskih Mustangov in naših mladih Knightsev; tudi oni bodo veseli vsakršne podpore.

 

Novo mesto v Bršljinu gosti naslednji trening U15 reprezentance

Kot smo poročali že pred kratkim, se je v Sloveniji formirala reprezentanca za igralce stare od 13 do 15 let, ki bo avgusta letos nastopila na evropskem prvenstvu v Beogradu. Pomoč pri organizaciji reprezentančnega treninga je ponudila Osnovna šola Bršljin, ki je z nudenjem garderob in travnatega igrišča v veliko pomoč tudi vsem našim selekcijam.

Tako bo v soboto, 9. 4., od 15.00 – 17.00 ure na travnatem igrišču pred OŠ Bršljin potekal drugi reprezentančni trening slovenske U15 reprezentance, ki se ga bo udeležilo 18 fantov iz slovenskih klubov, 5 od teh je tudi iz naše U15 selekcije. Vabljeni k ogledu treninga!

Več o dejavnostih na OŠ Bršljin si lahko preberete na spletni strani www.brsljin.si.

 

ParkTek in ParkLiga 2016

Društvo novomeških študentov (DNŠ) v soboto, 9. 4. 2016, v Športnem parku Loka v Novem mestu že sedemnajstič zapored organizira  ParkTek in ParkLigo, katerih se vsako leto udeleži ogromno športnih navdušencev. Letos bo na dan dogodka tam moč zaslediti tudi naše predstavnike, ki bodo vsem zainteresiranim podrobneje predstavili Flag Football in ameriški nogomet, obiskovalci pa se bodo lahko tudi poskusili v metanju žoge za ameriški nogomet.

Pridite in se preizkusite. Se vidimo.

Povezava do dogodka na Facebooku:  KLIK