25. jul SFFL 1. krog

8. avg SFFL 2. krog

23. avg SFFL 3. krog

6. sept SFFL 4. krog

20. sep SFFL 5. krog

10. okt SFFL 6. krog

24. okt SFFL Playoffs

?>

Začetek U15 državnega prvenstva

10.05.2016

Za igralce Flag Footballa in ameriškega nogometa je minil še en izjemno razburljiv, pomemben in predvsem uspešen vikend, ki si ga bomo zagotovo najbolj zapomnili po prvem turnirju državnega prvenstva za selekcijo U15, ki je bil kot prvi v Sloveniji organiziran v Novem mestu. Hkrati so se konec tedna izjemno odrezali tudi člani, ki so v 3. krogu članskega državnega prvenstva domov prinesli 3 zmage.

 

U15 USPEŠNI NA OBEH ODIGRANIH TEKMAH

Kot smo v zadnjih tednih že velikokrat poročali, se je v petek, 6. 5. 2016, pričelo prvo državno prvenstvo za mladinsko selekcijo do 15 let v zgodovini Slovenije. Državno prvenstvo za to kategorijo bo potekalo v sklopu treh turnirjev, ki bodo organizirani s strani nastopajočih ekip, na koncu pa sledi še finale. Prvi od omenjenih turnirjev je že za nami, čast, da ga organiziramo in s tem Novo mesto zapišemo v zgodovino Flag Footballa kot prvo mesto, ki je pripravilo turnir državnega prvenstva za katero koli mladinsko selekcijo, pa smo dobili mi. Pri tem nam je na pomoč, kot že tolikokrat poprej, priskočila Osnovna šola Bršljin (www.brsljin.si), ki nam je za izvedbo tekem prijazno odstopila igrišče.

 

Preostali ekipi v prvenstvu, Domžale Tigers in Mustangs Ljubljana, sta v petek pripotovali v prestolnico Dolenjske in tako se je ob 16.30 uri lahko pričela prva tekma – OMP Knights proti Domžale Tigers.

 

Zaradi pomembnosti in teže tega dvoboja se je tekma že od samega začetka odvijala po pričakovanjih – živčno na obeh straneh. Prvi so povedli Knightsi in bili hkrati uspešni v poskusu za dodatno točko. Toda Tigri so se kmalu po zaostanku prebudili in tudi sami dosegli svoje prve točke na tekmi ter zaostanek znižali na 7 : 6. Še pred koncem prvega polčasa so pobudo prevzeli Domžalčani in z novim touchdownom povedli z 12 : 7. S tem rezultatom so se igralci podali na odmor.
Že kmalu po začetku druge polovice tekme so mladi Knightsi napovedali oster boj do konca in z zbranostjo v napadu rezultat v le nekaj minutah poravnali na 12 : 12. Po uspešni izvedbi poskusa za dodatno točko so zopet prevzeli vodstvo in rezultat povišali na 13 : 12. Tekma se je nadaljevala v napetem ozračju, vsaka ekipa se je nekajkrat približala nasprotnikovi končni coni, a na koncu so bili Knightsi tisti, ki so dosegli »preboj« iz živčne atmosfere in rezultat povišali na 19 : 12. Ker Tigersom ni ostalo ravno veliko časa za preobrat, se je tekma končala z zmago OMP Knights U15 pri rezultatu 19 : 12.

 

4

7

 

Po dvajset minutnem odmoru je mlade Viteze že čakal nov izziv, to pa so bili ljubljanski Mustangi. Čeprav so bili naši fantje še nekoliko utrujeni zavoljo ravnokar odigrane tekme, niso bili zato nič manj zbrani in so v dvoboj stopili suvereno ter pripravljeni na nasprotnika, ki jim je pred slabimi tremi meseci, na Junior Beast Bowlu v Ljubljani, prizadejal prvi poraz. Zaradi tega je bila želja po zmagi še toliko večja in to se je kmalu pokazalo tudi na igrišču. Novomeški napad je hitro dosegel dva touchdowna, hkrati pa je obramba napad za napadom ustavljala nasprotnika, ki je bil v prvih minutah tekme nemočen. Tako so Knightsi povedli s 13 : 0, potem pa se je tempo igre nekoliko umiril. Ko so vsi že mislili, da se bosta ekipi na odmor podali z omenjenim rezultatom, so Mustangi, približno minuto in pol pred koncem prvega polčasa, našo obrambo presenetili z dvema hitrima in dobro izvedenima akcijama ter rezultat znižali na 13 : 6, hkrati pa je bil to tudi končni rezultat prvega dela tekme.

 

6

V drugem polčasu so z napadom pričeli Ljubljančani in že v enem izmed prvih napadov pokazali, kako odločna je njihova ekipa, saj so le nekaj minut po pričetku drugega dela dvoboja rezultat zmanjšali na pičlih 13 : 12. S tem se je tekma močno razživela, kar se je pokazalo tudi pri igralcih na obeh straneh, ki so zaradi živčnosti začeli delati napake.  Eno od teh je znala izkoristiti obramba Vitezov, ko je blitzer uspešno »sackal« (pomeni izpuliti zastavico nasprotnemu podajalcu, medtem ko ima le-ta še vedno v roki žogo) podajalca v nasprotnikovi končni coni in s tem dosegel tako imenovani »safety«, ki je vreden 2 točki. S tem se je rezultat povišal na 15 : 12, kar za Knightse nikakor ni pomenilo gotove zmage, a je bilo dovolj, da je ekipa dobila nekaj dodatnega zagona. V nadaljevanju tekme je obramba odigrala naravnost fantastično in nasprotniku nikakor ni dovolila novih točk, kar pa je znal izkoristiti napad. Približno minuto pred koncem so naši fantje uspešno prečkali črto nasprotnikove končne cone in povedli z 21 : 12. To je bilo dovolj za zmago in OMP Knights smo se lahko veselili še drugič zapored.

 

8

 

Turnir se je tako končal z dvema zmagama na domačih tleh, minil pa je brez večjih težav.

 

Nad prikazano igro smo Knightsi navdušeni, saj so igralci vseh treh ekip pokazali, da se nam v Flag Fotballu in ameriškem nogometu nasmiha res lepa prihodnost. Od trenutka, ko so stopili na zelenico, pa vse do zadnjega žvižga piščalke so se borili za zmago in na igrišču puščali svoje srce. Hkrati nas veseli, da so vse ekipe med seboj povsem enakovredne, kar pomeni, da bodo tekme razburljive in izjemno gledljive, o zmagovalcu pa bo najverjetneje odločala dnevna forma.

 

Na tej točki bi se radi zahvalili še vsem navijačem, tako domačim, kot tudi tistim, ki ste pripotovali iz Ljubljane in Domžal, za izjemno navijanje in spodbujanje svojih ekip. Upamo, da bomo v Novem mestu v prihodnje zopet dobili priložnost videti državno prvenstvo za mlade, nadejamo pa se, da se nam bo do takrat v prvenstvu pridružila še kakšna nova ekipa. Naslednji turnir v sklopu tega tekmovanja bo že čez dobra dva tedna organiziran v Ljubljani, ko ga bodo v petek, 27. 5. 2016, gostili Mustangs Ljubljana. Vabljeni k ogledu in navijanju!

 

ČLANI V KOČEVJU NEPREMAGLJIVI

V nedeljo, 8. 5. 2016, so Kočevje Wild Hogs pripravili 3. krog članskega državnega prvenstva, naši nasprotniki pa so bili: Bjelovar Greenhorns, Domžale Tigers in Slovenska Bistrica Werewolves.

Ob 10.00 smo na dvoboju z Greenhornsi otvorili turnir. Na tej tekmi je treba pohvaliti odlično delo obrambe, ki nasprotniku ni dovolila doseči niti ene točke. Tako je lahko napad počasi povečeval prednost in tekmo mirno pripeljal do konca. Tekmo smo zmagali z rezultatom 27 : 0.

1

 

Na naši drugi tekmi dneva so se nam po robu postavili Tigri iz Domžal. Zaradi bolečega poraza, ki so nam ga Tigri prizadejali pred dobrima dvema tednoma v Novem mestu, tokrat v poštev ni prišlo nič drugega kot le zmaga. Zato smo Knightsi na igrišče stopili zagrizeno in željni zmage. Tekmo smo začeli odlično in kmalu dosegli prednost, pri kateri smo lahko zaigrali nekoliko bolj sproščeno. Tigri so poskušali s hitrimi izvedbami akcij presenetiti našo obrambo, a jih je le-ta redko spuščala do končne cone, na drugi strani pa je naš napad odlično prebijal nasprotnikovo obrambo in dosegal touchdown za touchdownom. Treba je priznati, da so Tigri, zaradi mnogo obveznosti, ki so jih imeli čez vikend, v Kočevje pripotovali brez nekaterih ključnih igralcev. Tako je bila kmalu naša prednost za Tigerse neulovljiva in tekmo smo končali z visoko zmago 55 : 19.

 

Kot zadnji so bili naši nasprotniki Slovenska Bistrica Werewolves. Čeprav proti Bistričanom zdaj tekmujemo že tretje leto zapored, proti njim ostajamo neporaženi. Tudi tokrat smo si že v prvem polčasu uspešno nabrali visoko rezultatsko prednost, ki se je do konca tekme le še zviševala. Kljub borbeni in srčni igri nasprotnika smo prišli do zmage z 55 : 7.

9

 

Z zmago nad Tigersi smo se zaradi boljše medsebojne točkovne razlike ponovno zavihteli na prvo mesto lestvice. Do konca rednega dela prvenstva pa preostanejo le še 3 tekme. Kočevje Wild Hogs želimo čestitati za še en odlično organiziran turnir, zahvala pa tudi navijačem, ki ste si tudi tokrat vzeli čas in nas prišli spodbujat. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi v 4. krogu DP, ki ga bodo v nedeljo, 5. 6. 2016, zopet organizirali Wild Hogsi iz Kočevja. Do takrat nas loči še kar nekaj časa, vmes pa bomo OMP Knights zaigrali tudi na največjem evropskem turnirju v Flag Footballu, Big Bowlu, ki bo 28. in 29. maja potekal v Frankfurtu. Potek priprav in novosti pa boste lahko tako kot po navadi spremljali na našem Facebook profilu.